Agia Pelagia on ranta-alue Kreetan pohjoisella rannalla, omassa lahdenpohjukassaan, noin 14 km Iraklionista länteen eli Rethymnonin ja Hanian suuntaan. Se on auringonpalvojien ja lepolomailijoiden tyyssija aina huhtikuulta lokakuun loppupuolelle.

Aikanaan kalastuksesta elänyt Agia Pelagian kylä on nyt vahvasti valjastettu palvelemaan matkailijoita. Taajaman alue on tiiviisti rakennettu lähes rantaviivaan saakka. Rannan tuntumassa on paljon ravintoloita, tavernoita sekä baareja ja seuraavissa kortteleissa myymälöitä, kahviloita ja muuta matkailijan tarvitsemaa. Tänne hakeutuu lepolomalaisia vauvasta vaariin. Päivät kuluvat rannassa tai hotellin alueella ja altaalla, illat viihtyisissä ja poikkeuksetta ystävällisen palvelun ulkoilmaruokapaikoissa kreetalaisia, herkkuja maistellen. Kreetalainen ruokavalio mainitaan yhdeksi maailman terveellisimmistä.

Kylään ja sen ranta-alueelle laskeudutaan vuoren rinnettä alas. Vilkkaan rannan jatkeilta voi halutessaan kävellä vähän sivummalle, hieman rauhallisemmille ja väljemmille rannoille.

Agia Pelagiassa ei rannan, meren ja maiseman lisäksi ole erityisiä nähtävyyksiä. Mikäli ranta- ja lepolomailuun kaipaa vaihtelua, on auton vuokraus hyvä tapa tehdä laajempiakin retkiä Kreetalla, joka on varsin suuri saari. Iraklion (Heraklion) on vain 14-15 kilometrin päässä, joten sinne pääsee myös bussilla tai taksilla. Lännen suuntaan voi vuokra-autolla ajella kohti Rethimnonia ja Haniaa tai itään kohti Agios Nikolaosta.

HUOM!

remove_circle_outline
Kesäkohde

Paikallinen hotellivero maksetaan suoraan hotellille. Vero on n. 0,50-4 €/yö/huone hotelliluokituksesta riippuen.

Valuutta EUR

Omatoiminen valmismatka

Omatoiminen valmismatka perustuu luotettaviin reittilentoihin ja huolellisesti valittuihin matkakohteisiin. Voit itse päättää lähtöpäivän, matkan keston ja valita sopivan hotellin suuresta valikoimastamme.

Suurin ero perinteiseen pakettimatkaan verrattuna on se, että omatoimisella valmismatkalla ei ole opaspalveluita. Lennot ja majoitus sisältyvät matkan perushintaan. Lentokenttäkuljetus on maksullinen lisäpalvelu. Päätät itse varaatko meiltä kuljetuksen lentokentältä hotellille vai menetkö taksilla tai vuokraatko mahdollisesti auton.

Koska kyseessä on valmismatka, on kuluttajansuoja samalla tasolla. Pakettihinta tarkoittaa sitä, että matkabudjetin voi suunnitella etukäteen. Jos tarvitset apua matkalla, voit olla yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostitse.